maandag 9 maart 2009

Vertrouwen creëren

In een post op zijn blog vorige donderdag behandelt Ed Brenegar ook de kwestie van het vertrouwen en voegt enkele elementen toe aan wat ik reeds beschreef.
  1. Het niveau van het vertrouwen. - Vertrouwen is een zaak van relaties. Hoeveel vertrouwen is er nodig in een gezonde relatie tussen mensen, vraag hij zich af. Meer dan we dachten. De crisis toont niet alleen aan dat vertrouwen noodzakelijk is, maar dat er véél vertrouwen nodig is.  In kwade tijden kent men zijn vrienden, zegt het spreekwoord. De samenleving valt stil als we mekaar niet meer kunnen vertrouwen. Als alles goed gaat volstaat een oppervlakkig vertrouwen, maar als het moeilijk wordt, als iedereen het achterste van zijn tong moet tonen, dan...
  2. Vertrouwen creëren. - Zoals hierboven al gezegd: vertrouwen is een zaak van relaties tussen mensen. Het begint dus bij mensen ontmoeten, relaties leggen. Dan vaststellen dat er gemeenschappelijke waarden zijn, en tonen dat we betrouwbaar zijn. Ik las laatst: minder beloven dan we kunnen, en méér doen dan we beloven. 

Geen opmerkingen: